In de media

Home/In de media

Internetbode 1 februari 2016:

Nispen-Sportief-Foto-Elles-JansenNispen Sportief zoekt nieuwe leden Door Monique Jansen

NISPEN – Sportvereniging Nispen Sportief werkt hard aan een jonger imago en zoekt nieuwe sportieve leden. Naast een wekelijkse bootcamptraining zijn er twee volleybalclubs actief op competitie- en recreantenniveau. Met de komst van het nieuwe bestuur komen er ook nieuwe sportactiviteiten.
Tot december vorig jaar was de club al 45 jaar actief onder de naam Trim Gymclub Nispen. “Wij willen van dit oubollige imago af”, vertelt Ankie Roeken. Met de komst van Joost Verdaasdonk (fitnessleraar) is het gymclubje, dat op dinsdagavond van 19.30–20.30 bijeenkomt in de pas vernieuwde gymzaal van basisschool De Linde, omgeturnd tot een pittige bodyworkout. Daarnaast is de jaarlijkse avonddriedaagse een groot succes, afgelopen jaar liepen er meer dan 200 volwassenen en kinderen mee.

Bootcamp
Op muziek is een circuittraining opgezet waar gewerkt wordt aan “Core Stability”, legt Joost uit. “Met behulp van de aanwezige attributen zoals banken, touwen, dikke mat kunnen alle spieren van het lichaam aan bod komen, afgestemd op iedere individuele deelnemer.” Hij demonstreert een oefening voor de rugspieren door aan twee touwen te gaan hangen, en vervolgt met het maken van golfbewegingen met een dik, zwaar touw dat goed is voor een stevige training van de armspieren. Met zit- en sta-op oefeningen vanaf de banken die in verschillende hoogten zijn opgestapeld, worden de bovenbeenspieren getraind. “Deze vorm van bootcamptraining is ook heel populair op fitnesscentra en sportscholen, maar op deze wijze in Nispen is het laagdrempelig, individueel en in een gezellig groepsverband”, aldus Joost en Ankie.

Volleybal
Iedere maandagavond traint de competitieploeg Volleybal onder aanvoering van Guy Otten die daarnaast 1 x per 14 dagen de bootcamptraining van Joost op dinsdagavond overneemt. Er is ook recreatief volleybal op dinsdagavond van 20.30–21.30 uur onder leiding van Agnes Bianchi.

Uitbreiding activiteiten
Het nieuwe bestuur van Nispen Sportief is bezig met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten. “Het ligt in de bedoeling om in de zomer ook buitenvolleybal te organiseren”, vertelt Nellie Kemps en het ligt in de bedoeling om het tafeltennis weer terug naar Nispen te halen. Er komt er een georganiseerde wandeltocht in oktober, een jaarlijkse fietstocht en er worden nog andere mogelijkheden onderzocht. Dit kan allemaal gerealiseerd worden als het vaste leden aantal groeit, dat zijn er nu veertig. Voor meer informatie kan je kijken op www.nispensportief.nl

BIJDRAGE ELLES JANSEN