Wedstrijdverslagen

Home/Wedstrijdverslagen

31-10-2017

Nispen Sportief wint met 1-3 van Rowi 3!

Na een gelijkspel en een nederlaag behaalden de volleyballers van Nispen Sportief heel knap een 1-3 overwinning bij Rowi 3. Met een smalle selectie (blessures, werk en koemelk verplichtingen) reisden we dinsdagavond af naar Etten-Leur waar we in Rowi 3 een tegenstander van formaat troffen. Deze ploeg had immers 3 x met 2-2 gelijk gespeeld tegen sterke ploegen en dat werd bij het inspelen bevestigd.

Gesteund door onze video-analiste en een record aan supporters (voor een uitwedstrijd) begonnen we goed aan de wedstrijd. Het ging gelijk op, geloof ik. Ja we wisten het niet zeker omdat het scorebord ontbrak. Ik zeg beter een klein scorebord dan geen scorebord. Maar door goed serveren van Pierre en Koen liepen we uit naar een 8-18 voorsprong en dat werd door het inmiddels aanwezige scorebord bevestigd. En zo pakten we heel eenvoudig de eerste set met 15-25.

De tweede set was een stuk spannender volgens de stand maar we hadden het goede gevoel nog steeds te pakken. Met Richard, die sterk debuteerde, en een goed verdedigende Toon die inmiddels aangesloten was, pakten we met 23-25 ook de tweede set binnen. De doelstelling van speler/coach Guy was bereikt maar we waren zeker nog niet verzadigd.

Dat bleek in de derde set waarin Marlea weer sterk inviel en we snel uitliepen naar een comfortabele voorsprong. Rowi was de weg helemaal kwijt, ook letterlijk want de ene opstellingsfout na de andere volgde en zelfs een dubbele time-out hielp hen niet meer, resultaat 17-25 en een 0-3 voorsprong.

En dan volgt de lastige vierde set waarin Patrick met zijn trucjes weer mocht opdraven. De spanning was weg, de overwinning was binnen en dat was de vierde set goed te merken. Toch werd het nog even spannend maar Rowi pakte de vierde set met 25-23. Rowi was blij met de overwinning van de laatste set, maar wij vierden tot twee keer toe heel spontaan en uitbundig deze knappe overwinning.

In Nispen werd Pierre uitgekozen tot man of the match en hij mag de beker een week lang op zijn nachtkastje zetten. Veel tijd om na te praten was er niet want alle video’s moesten nog tot diep in de nacht geanalyseerd worden.

Volgende wedstrijd: Maandag 6 november, thuis tegen Voko Oosterhout, aanvang 20.45u

Rowi 3 – Nispen Sportief: 1-3 (15-25 , 23-25 , 17-25 , 25-23)

Speler van de wedstrijd: Pierre Buermans

 

 

23-10-2017

Nispen Sportief verliest kansloos van Blauw-Wit 1

Maandag 23 oktober speelden de volleyballers van Nispen Sportief hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Met Blauw-Wit 1 uit Roosendaal als tegenstander stond er een echte derby op het programma.

Tijdens het inspelen werd al duidelijk dat deze ploeg van een hoger niveau was in vergelijking met de eerste tegenstander van het seizoen. De ballen werden hard ingeslagen en de service van Blauw-Wit was ook een gevaarlijk wapen.

Diezelfde service zorgde ervoor dat we al snel tegen een 1-8 achterstand aankeken. Gelukkig kwamen we iets beter in de wedstrijd maar het gat was te groot en we verloren de eerste set dan ook dik met 13-25.

De tweede en derde set verliepen beter maar 1 goede servicebeurt van Blauw-Wit maakte telkens het verschil. Toch werd Blauw-Wit in de derde set nerveus en hadden ze meerdere time-outs nodig om toch de set binnen te halen (set 2 16-25 , set 3 22-25).

In de vierde set bracht de trainer/coach/scheidsrechter wat meer lengte in de ploeg als antwoord op de harde aanvallen maar door de vele persoonlijke fouten verloren we ook de 4e set dik met 11-25.

Absoluut geen schande om van deze ervaren ploeg te verliezen, al speelden we zelf minder tov onze eerste competitiewedstrijd. Nu toewerken naar de volgende wedstrijd op dinsdag 31 oktober in Etten-Leur. Wellicht dat het Halloween feest ons wat inspiratie brengt om de tegenstander af te schrikken.

In de tussentijd spelen we op zaterdag 28 oktober nog een leuk toernooi in Bavel en trainen we uiteraard gewoon op maandag 30 oktober.

Nispen Sportief – Blauw-Wit 1    0-4         (13-25 , 16-25 , 22-25 , 11-25)

 

 

12-10-2017

Nispen Sportief start volleybalcompetitie zeer goed.

De volleyballers van Nispen Sportief zijn inmiddels van start gegaan met hun derde seizoen in de ORV volleybalcompetitie. Het eerste jaar werd het team 7e in de zesde klasse, waarna afgelopen seizoen heel knap promotie naar de vijfde klasse werd afgedwongen.

Klasse hoger, niveautje hoger en dus zullen we flink aan de bak moeten komend seizoen. Afgelopen donderdag stond dan ook de eerste wedstrijd van het seizoen op de planning, uit tegen Makkeluk Zat Oosterhout, een ploeg die we nog kennen van 2 seizoenen eerder waarin ze ons 2 keer met 4-0 klopten.

Niks te verliezen, zien waar het schip strandt…zo gingen we de wedstrijd in. We begonnen zeer degelijk en het ging gelijk op. Makkeluk Zat nam gedurende de set wat afstand maar door zelf goed te serveren bleven we aardig in de buurt, uiteindelijk niet genoeg, 25-19.

Door een beperkte selectie en een verdwaalde Pierre Buermans hadden we weinig wissels. De 2e set namen we een voorsprong maar die verspeelden we gedurende de set. Tegen het einde van de set werd het nog even spannend maar we kwamen met 25-22 net te kort en keken daardoor tegen een 2-0 achterstand aan.

Niks verloren want we speelden goed en we merkten dat er toch wel iets te halen viel in Oosterhout. De derde set begonnen we sterk, we serveerden goed en de tegenstander had moeite om de lastige opslagen te verwerken. Omdat we ook nog eens goed verdedigden en de lange rally’s winnend afsloten namen we een mooie voorsprong. De ploeg uit Oosterhout kwam nog even terug maar met 22-25 wonnen we de derde set.

Deze lijn trokken we zeer goed door in de vierde set. Met de inmiddels aanwezige Pierre en een tactisch sterke Patrick op de aanvalspositie gingen we voortvarend van start. Een riante voorsprong die we echt niet meer weg mochten geven. Makkeluk Zat probeerde ons wat uit te dagen door bij elk punt er toch nog in te geloven maar het hielp niet want Koen serveerde zeer sterk en we beantwoordden het gejuich van Makkeluk Zat met enthousiast geklap van onze kant. BAM 15-25 en een knappe 2-2 eindstand!

Snel terug naar Nispen om in Café Tivoli te proosten op de mooie pot volleybal! Op naar maandag 23 oktober wanneer Blauw-Wit 1 uit Roosendaal in Nispen op bezoek komt, een echte derby dus.

 

11-05-2017

Spannende ontknoping ORV volleybal competitie Nispen Sportief

Na de laatste update hebben we niet stilgezeten. Integendeel, Nispen Sportief heeft na de laatste verliespartij (tegen de koploper) inmiddels 5 wedstrijden gespeeld en alle 5 gewonnen!

Met overwinningen op onze Poolse vienden van PSK Kaszub (4-0) hebben we ook met duidelijke cijfers gewonnen van Set up Mix 1 en VC ‘t Aogje 2 (beide ook met 4-0). Tegen de Burgst Mix 2 en tegen Cluzona hebben we een set laten liggen dus 2 x 3-1 winst.

Waar het tegen De Burgst Mix 2 absoluut geen schande was om een set te verliezen, was daarentegen het setverlies tegen Cluzona onnodig en daardoor is de competitie nog niet beslist.

Qua kampioenschap wel, want VCG Voko is de terechte kampioen maar door de 5 winstpartijen strijden we met Nispen Sportief nog volop mee om de 2e promotieplek.

Het is nu afwachten wat de nummer 3 en 4 doen tijdens hun inhaalwedstrijden. Afhankelijk van dat resultaat weten wij hoeveel punten we in onze laatste wedstrijd moeten halen.

En die laatste westrijd kan weleens heel spannend worden. We spelen dan tegen onze directe concurrent voor promotie. Tot die tijd trainen we elke maandag gewoon door zodat we maandag 29 mei om 20.30 uur helemaal klaar zijn voor mogelijk DE WEDSTRIJD van het seizoen in de sporthal van basisschool De Linde.

07-03-2017

 

Nispen Sportief lijdt tweede verlies in 14 wedstrijden

Afgelopen maandag kwamen de spelers van Nispen Sportief uit in de topper tegen de onbedreigde koploper FC Voko/Jaja uit Raamsdonksveer. In de thuiswedstrijd wisten we een setje van deze ploeg af te snoepen, benieuwd of we nu meerdere punten kunnen behalen.

Door afwezigheid van Gabe Kielman en Koen Brouwers betraden we het veld met een smalle selectie. In de eerste set werden we meteen onder druk gezet door de stevige servicedruk van Voko. Voko liep snel uit naar een onbedreigde voorsprong en won de set zeer eenvoudig met 25-8.

In de tweede set konden we kort een voorsprong nemen maar het niveau hielden we niet vast zodat we die set ook vrij kansloos verloren, 25-16.

Vanaf de derde set gingen we beter serveren en konden de hele set een kleine voorsprong vasthouden. Voko moest alle zeilen bijzetten en dat resulteerde in een hele leuke pot volleybal van beide kanten. Voko dook regelmatig met meerdere spelers naar de grond om onze aanvallen te verdedigen en wij (maar ook zij) genoten van de leuke, lange rally’s. Vanaf 22-22 drukten zij echter door waardoor we de set nipt verloren.

Dan maar op basis van conditie en karakter de 4e set binnenhalen. Edith Brosens en Marlea Raats beloofden ons wat moois als we de laatste set zouden winnen. Zo gezegd, zo gedaan…door sterk serveren, goed verdedigen en zelf sterk aan te vallen haalden we uiteindelijk met gemak de 4e set binnen, wat zorgde voor het eerste setverlies van Voko in al hun thuiswedstrijden, chapeau!

Komende week weer goed trainen waarna we op maandag 20 maart in een thuiswedstrijd aan mogen treden tegen PSK Kaszub.

FC Voko/Jaja – Nispen Sportief 3-1 (25-8, 25-16, 25-22, 16-25)

Man of the match: Patrick van Hassel

19-02-2017

 

Nispen Sportief houdt stand in ORV volleybal competitie

Medio december stonden de volleyballers van Nispen Sportief bovenaan in de ORV competitie (qua verliespunten op de 2e plaats ). Inmiddels zijn we 4 wedstrijden verder en staan we wat verliespunten betreft nog steeds op de 2e plaats. Knap, want het waren 4 uitwedstrijden.

Net voor Kerst werd de uitwedstrijd tegen de nummer laatst ‘t Aogje uit Breda eenvoudig met 0-4 gewonnen, maar het nieuwe jaar startte met een belangrijke uitwedstrijd tegen VIP(H). Deze ploeg bleek volleyballend wat verder te zijn dan ons maar mede door goede inzet en servicedruk kamen we 2 keer terug van een achterstand wat resulteerde in een knap 2-2 gelijkspel.

25 januari trokken we richting Zevenbergen voor de lastige uitwedstrijd tegen Groene Ster. Qua stand op de ranglijst zeker te doen voor ons, maar deze ploeg ligt ons niet echt vanwege de lengte van die ploeg. Na een slechte eerste set, herpakten we ons knap en gingen we met een 1-3 overwinning de kleedkamer en kroeg in, in 1 woord TROTS!

Afgelopen vrijdag speelden we de derby tegen Bauw-Wit 2 in Roosendaal, de laatste van een serie van 4 uitwedstrijden. En deze uitwedstrijd was crucial omdat we samen met hen om de 2e plaatst strijden.

En dat er sprake was van een belangrijke derby bleek voor en tijdens de wedstrijd wel. Blauw-Wit wilde kost wat kost winnen en kwam met een sterk team het veld in. We bleken onder de indruk van de harde smashes en keken halverwege dan ook tegen een 2-0 achterstand aan. Vanaf de 3e set herpakten we ons en werd Blauw-Wit slordiger en de 2-1 was snel een feit. De vierde set ging lang gelijk op todat Nispen Sportief vanaf een 18-16 achterstand echt gas gaf en er in no-time 20-25 van maakte en dus toch nog een goede 2-2 als eindresultaat.

Lang stilzitten is er niet bij, want maandag 20 februari spelen we onze laatste wedstrijd voor de Carnaval, thuis tegen de nummer 10 Rowi 4. Niet onderschatten en gewoon goed volleyballen!!

 

11-januari 2016

Nispen Sportief – Cluzona          3-1         (25-21), (22-25), (25-21), (25-21)

Afgelopen maandag traden we alweer aan voor onze 4e thuiswedstrijd van ons eerste seizoen in de ORV volleybalcompetitie. Tegenstander Cluzona uit Zevenbergschen Hoek stond voor de wedstrijd 1 plek boven ons (6e) met 1 punt meer maar ook een wedstrijd meer, een directe tegenstander dus.

Tijdens het inspelen werd duidelijk dat het een tactisch spelende ploeg is zonder al teveel lengte. Die inschatting bleek juist te zijn. De eerste set begonnen we voortvarend door een goede servicebeurt van Gabe Kielman, 5-0 tussenstand. De rest van de set ging redelijk gelijk op zodat we steeds onze voorsprong vast konden houden. Zonder al teveel moeite wonnen we de eerste set met 25-21.

Aangezien we met een brede selectie aanwezig waren (10 spelers), stond er de 2e set een vrijwel geheel nieuw team in het veld. We moesten duidelijk er weer even in komen. In 1 servicebeurt liep Cluzona uit na 0-8. Time-out, koppies bij elkaar en gaan. We herpakten onszelf goed en kropen punt voor punt dichterbij, sterker nog, we kwamen met 17-15 voor te staan door 3 opeenvolgende goede aanvallen van Koen Brouwers. Maar toch ging het mis en liep Cluzona door persoonlijke fouten aan onze kant uit naar 17-22. We stribbelden nog even tegen maar helaas, 22-25.

Na wederom wat wissels begonnen we de 3e set sterker ten opzichte van de 2e set. Serverend zetten we de tegenstander onder druk en tactisch zochten we de gaten bij Cluzona op. Heel de set bleven we 3 , 4 punten voor staan en wisten we ook lange rally’s winnend af te sluiten. Cluzona probeerde terug te komen maar sterk spel van onze kant zorgde ervoor dat we deze set winnend afsloten, 25-21.

Maar dan de belangrijke 4e set. Gaan we winnend met 3-1 van het veld of wordt de eindstand toch  2-2? 1 opdracht deze set, winnen door ze serverend onder druk te zetten. De set ging redelijk gelijk op totdat Marlea Raats aan service kwam. 7 ballen op rij scoorde zij! Cluzona kwam nog paar punten dichterbij maar het gat was te groot, zodat Antoon Uijtdehaag in 2 pogingen (energie over?) de wedstrijd besliste, 25-21 en een 3-1 overwinning op een directe concurrent waardoor we naar de 5e plaats in de stand stijgen. De volgende wedstrijd is pas 2,5 week na carnaval, de competitie planner kent ons al goed ;-). Oh ja (wo)man of the match: Marlea Raats. Zij mag de beker tot de eerstvolgende wedstrijd thuis een mooi plekje geven.