Geschiedenis

Home/Geschiedenis

Op een zondagmorgen is in café Het Centrum (bij Sooi en Marie Verhoeven) het idee ontstaan een trimclub op te richten voor mannen en vrouwen, jong en oud.

Op 19 augustus 1970 werd gekozen tot voorzitter Jan Verhaard, tot secretaris Gerard Uytdewilligen en penningmeester Amanda  van Terheyden-v.d. Bergh. Verdere bestuursleden waren Harry van de Sanden en Lisa van Gastel-Raats. Paul Swaanen werd trainer.

De opkomst bestond uit 87 leden.

Aanvankelijk werd er een half uur getrimd (hardlopen). Via de Maststraat, Dennestraat en Bergsebaan kwam men weer in het dorp uit. De training was zwaar.

Na afloop werden er op het oude voetbalveld (waar nu het hertenkampje is) gym-oefeningen gedaan. Na vijf jaar werd daarom de naam veranderd in Trim Gym Club. De gymoefeningen werden toen al in de nieuwe gymzaal achter de school gegeven.

Elk jaar werden er ook trimkampioenschappen gehouden voor de leden en het 1e lustrum werd gevierd met een wandel-avond-driedaagse. De opkomst was 280 deelnemers! Sindsdien wordt de avond-driedaagse dan ook elk jaar gehouden.

Een half uur trimmen/lopen werd al gauw een kwartier trimmen via de Nigtestraat, Hollands Diepstraat richting het dorp. Later werd het nog minder en liep men een rondje De Lind en nog later liep men alleen nog in de gymzaal enkele rondjes.

Er werd ook meegedaan aan loopwedstrijden zoals de Thorcross en bij Spado in Bergen op Zoom.

 

embleem trim gym clubIn het najaar was er een trip in het duister.  J. Snoeijers en K. Bastiaensen zorgden er voor dat een BBA-bus werd afgeplakt met zwart plastic op de ramen en de leden werden ergens gedropt. Na afloop werd men verrast met een bord snert. Door de opkomst van het “terrorisme” is dit afgeschaft of misschien was het wel omdat bij de laatste dropping tot drie uur ‘s nachts moesten wachten tot de laatste deelnemers binnen waren…….. Die waren namelijk verdwaald in de bossen van Chaam.

Er was ook altijd een feestavond in kerstsfeer met muziek en een grote loterij.

Een week voor carnaval kwam men verkleed gymmen om daarna in café De Gouden Leeuw een pilsje te pakken. Tegenwoordig is er een nieuwjaarsborrel bij café Tivoli.

Na een tijdje is men overgegaan tot het oprichten van een tafeltennisgroep. Deze groep is later zelfstandig geworden maar bestaat nu helaas niet meer.

In het verleden werden er drie kwartier gymoefeningen gedaan en een kwartier een balspel. Er was een atletisch figuur bij die zelfs tegen de muur omhoog kon lopen. Nu is er een uur gym en een uur volleybal.

Op een gegeven moment liep het aantal leden sterk terug. Dit kwam door de opkomst van de sportscholen en het trainen op muziek. Een aantal dames heeft toen muziek uitgezocht en daar oefeningen bijgemaakt samen mat Harry van de Sanden die toen trainer was. Het sloeg aan en er kwamen weer leden bij.

De club is internationaal begonnen en is dat nog steeds . De Belgen zijn heel welkom.

Tegenwoordig is er in het voorjaar een feestdag/avond met een sportief element zoals een wandelpuzzeltocht, boerengolf en glow-golf.

Als afsluiting van het seizoen is er een fietstocht.

In de zomermaanden gaat men iedere dinsdagavond wandelen.